Minden ami élet

Poppy's

Poppy's

De jó a dió!

2017. április 19. - _Poppy_

119539_dio03-201510171349.jpg

 

Kutatások bizonyítják, hogy a dió rendszeres fogyasztása jótékonyan hat a vérnyomásunkra, csökkenti a koleszterin szintünket, megakadályozza a vérrögképződést, javítja a szervezet inzulin termelését, csökkenti bizonyos ráktípusok kockázatát...és ehhez elég megennünk néhány szem diót naponta. 

Mi van a dióban?

Dióbél.

-

-

Ez rémes pojén volt :'D

Komolyra fordítva a szót: mangán, réz, kálium, kalcium, vas, magnézium, cink, omega-3, omega-6, B, - E - és A- vitamin járul hozzá szervezetünk működéséhez és mindemellett a szépségápolásban is toppon van.

Íme néhány recept, hogy kamatoztathasd remek tulajdonságait

Tea

1,5 teáskanál szárított diólevelet forrázzunk le 1,5 dl forró vízzel, 5 perc áztatás után szűrjük le. Nem ajánlott túlzásba vinni a fogyasztását. Egy nap maximum 3 csészével fogyasszunk.

Diós-Tejes arcpakolás
Helló dió! Viszlát ráncok!

Hozzávalók

  • házi tej
  • 1 tk darált dió
  • 1 tk méz
  • 1 ek zabpehely (ha lehet apró szemű)

Először is egy keverd el a zabpelyhet egy evőkanál házi tejjel, hagyd állni, hogy a zabpehely puha legyen, majd keverd hozzá a mézet és a diót is és voilá már óvatosan nyomkodva vidd fel a nedves arcbőrödre, 20 perc után langyos vízzel  mosd le.

Hajszínező
Ha sötétebb hajra vágysz...

Hozzávalók

  • diólevél (várt hatás mennyiségében)
  • víz

Törd össze a diólevelet és tedd bele egy pohár forró vízbe. Hagyd állni egy napig hajmosás után, félszáraz hajadra vidd fel mintha sampon lenne vagy használhatsz hajfestő ecsetet is. Ügyelj a hajvégekre! Végül bugyoláld be a hajad sapkával, törölközővel amivel lehetőséged van és nem sajnálod ha elszíneződik. Kb 1 óra után öblítsd ki.

 

süti beállítások módosítása