Kutatások bizonyítják, hogy a dió rendszeres fogyasztása jótékonyan hat a vérnyomásunkra, csökkenti a koleszterin szintünket, megakadályozza a vérrögképződést, javítja a szervezet inzulin termelését, csökkenti bizonyos ráktípusok kockázatát...és ehhez elég megennünk néhány szem diót naponta.
Mi van a dióban?
Dióbél.
-
-
Ez rémes pojén volt :'D
Komolyra fordítva a szót: mangán, réz, kálium, kalcium, vas, magnézium, cink, omega-3, omega-6, B, - E - és A- vitamin járul hozzá szervezetünk működéséhez és mindemellett a szépségápolásban is toppon van.
Íme néhány recept, hogy kamatoztathasd remek tulajdonságait
Tea
1,5 teáskanál szárított diólevelet forrázzunk le 1,5 dl forró vízzel, 5 perc áztatás után szűrjük le. Nem ajánlott túlzásba vinni a fogyasztását. Egy nap maximum 3 csészével fogyasszunk.
Diós-Tejes arcpakolás
Helló dió! Viszlát ráncok!
Hozzávalók
- házi tej
- 1 tk darált dió
- 1 tk méz
- 1 ek zabpehely (ha lehet apró szemű)
Először is egy keverd el a zabpelyhet egy evőkanál házi tejjel, hagyd állni, hogy a zabpehely puha legyen, majd keverd hozzá a mézet és a diót is és voilá már óvatosan nyomkodva vidd fel a nedves arcbőrödre, 20 perc után langyos vízzel mosd le.
Hajszínező
Ha sötétebb hajra vágysz...
Hozzávalók
- diólevél (várt hatás mennyiségében)
- víz
Törd össze a diólevelet és tedd bele egy pohár forró vízbe. Hagyd állni egy napig hajmosás után, félszáraz hajadra vidd fel mintha sampon lenne vagy használhatsz hajfestő ecsetet is. Ügyelj a hajvégekre! Végül bugyoláld be a hajad sapkával, törölközővel amivel lehetőséged van és nem sajnálod ha elszíneződik. Kb 1 óra után öblítsd ki.